Frekventovaná ulica v Trenčíne sa dočkala, bude ako nová

Goliana-1-2048x1365 Nové siete i povrchy. Ulicu Generála Goliana vynovia. Foto: trencin.sk

TRENČÍN – Na Ulici Gen. Goliana onedlho zrealizujú viaceré investičné akcie. Vďaka nim zrekonštruujú plynové vedenie, obnovia verejný vodovod, dokonca aj opravia kanalizačné potrubie. Na záver príde na rad nový povrch cesty a chodníkov.

Rekonštrukcia by sa mala začať v strede marca smerom od zimného štadióna. Po etapách tu budú plynári rekonštruovať siete. „Počas prác treba počítať s čiastočným obmedzením parkovania v krátkych úsekoch,“ varuje mesto na webe.

Po plynároch príde na rad kanalizačné potrubie na Ul. Gen. Goliana. Trenčianske vodárne a kanalizácie, ktoré si tu už zabezpečujú prípravné a reprofilačné práce, použijú bezvýkopovú technológiu. „S prácami na oprave kanalizačných šachiet budú postupovať po etapách. Na nevyhnutný čas bude aj v tomto prípade v niektorých úsekoch obmedzené parkovanie.“

Ak všetko pôjde podľa plánu, práce na plynovom aj kanalizačnom potrubí by mohli dokončiť začiatkom apríla. Následne budú vodári robiť rozkopávku vodovodu. „Aj počas týchto prác bude jednosmerná Ulica Gen. Goliana prejazdná, s obmedzením sa počíta len z hľadiska parkovania, vždy však len v dotknutých úsekoch,“ upozornilo mesto.

Radnica predpokladá, že v máji by mala realizovať mestskú investičnú akciu, ktorá zabezpečí nové povrchy komunikácií, cesty i chodníkov v celej dĺžke Ulice Gen. Goliana.

Aktuálny stav chodníka. Foto: trencin.sk
Aktuálny stav cesty. Foto: trencin.sk

Ďalšie články